O surpriză dulce

Am găsit o foarte simplă reţetă de… bomboane ori prăjituri, depinde ce anume vreţi să le consideraţi. Noi nu le-am spus în niciun fel, pentru că au avut o viaţă curmată brusc. Singurul termen folosit pentru identificare, în scurta lor existenţă, a fost „o surpriză dulce”. Ingrediente: alune şi migdale, ciocolată, esenţă de rom şi un pic de lapte.

Aşadar, se iau o mână de migdale (în jur de 120 de grame, mai precis) şi câteva alune de pădure şi se usucă bine la cuptor ori într-o tigaie.
Între timp, se pune la topit ciocolata ruptă bucăţi, cu 2-3 linguri de lapte dulce şi jumătate de sticluţă de esenţă de rom. De preferat să topiţi ciocolata la bain-mare, nu direct pe flacăra de la aragaz.
Când ciocolata e topită, adăugaţi alunele şi migdalele, întregi sau sparte în bucăţi. Amestecaţi bine, apoi „plantaţi” grămăjoare de compoziţie, cu o linguriţă, pe o tavă sau un tocător din lemn acoperit cu folie din aluminiu.
Apoi le lăsaţi la răcit, cam 12 ore, după care le desprindeţi şi faceţi cu ele ce credeţi de cuviinţă. De preferat ar fi să le puneţi la rece în continuare. Noi le-am pus într-un borcan rămas la îndemână…
Aş putea să vă povestesc ce gust au, cum miros, că sunt delicioase şi altele, dar nu o voi face. Vă las să descoperiţi singuri.
Un singur lucru ţineţi minte: dau dependenţă…
Reclame

3 gânduri despre &8222;O surpriză dulce&8221;

  1. @Teodora, sufar din cauza asta…

    @Nicole, strecoara si niste stafide inauntru, printre fructe… Merge pus orice e suficient de uscat incat sa nu dilueze prea tare ciocolata.

    Apreciază

Comentează aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s