Doi ardei și-o sfeclă roșie

Din nenumăratele legume și fructe de care m-am împiedicat de-a lungul experimentelor mele culinare relatate online, pot spune fără sfială că ardeii mi-au oferit cel mai adesea posiblitatea de inova. Altfel spus, i-am combinat în cele mai năzdrăvane feluri, amestecându-i nu doar cu ceapă ori gogonele, ci și cu scorțișoară, cuișoare și – de data asta – cu sfeclă roșie.
Reţeta este simplă şi porneşte, în prepararea lichidului de murare, de la aceleaşi ingrediente de bază precum ardeii muraţi cu scorţişoară şi cuişoare: apă şi oţet, în cantităţi egale, o linguriţă de sare la litrul de lichid, o linguriţă de zahăr şi condimente după pofta inimii. Eu am adunat ceva cimbru de grădină, boabe de piper şi de muştar, coriandru, un bob-două de ienibahar, câteva seminţe de anason şi de mărar. Astea toate urmau să îmbrace în borcane ardeii întregi, ceapa albă tăiată julien şi sfecla roşie o idee fiartă şi tăiată fâşii.

Apa şi oţetul se amestecă şi se pun pe foc. Se adaugă mâna de condimente şi se mai lasă la răcit şi apoi se toarnă peste ardeii, ceapa şi sfecla îmbrăţişaţi în borcane.

Nu-ţi trebuie mare lucru să arunci într-un borcan o combinaţie de ceva legume şi condimente pentru iarnă, nu-i aşa?
Reclame

Comentează aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s