Gem de corcoduşe şi mure, cu ghimbir

Ce faci când ai o ditamai sacoșa de corcodușe mari și zemoase, muult prea multe să le mânci crude? Curiozitatea mă îndemna să comit o variantă originală a găluștelor cu prune, dar nu am găsit și răbdare pe măsură să le prepar.

M-am mulțumit cu un gem, deviat și el de la rețeta de bază, prin introducerea frauduloasă a unor mure coapte, negre și mari cât corcodușele… Și eco, pe deasupra, având în vedere că au fost culese din propria curte.

Pe scurt, am folosit doar o parte din corcodușe, mai exact un kilogram (cu restul am pus de-o băutură dulce), două căni de zahăr, un pic de ghimbir și un pumn de mure. Am opărit corcodușele, ca să pot curăța pulpa de pe sâmburi, trecând totul printr-o strecurătoare cu găuri mari. Compoziția obținută a ajuns pe foc, cu zahăr și o bucățică de ghimbir cât o nucă. Am pus apoi murele, spălate prin scufundare în baie de apă și bine scurse. 

Aveți grijă cât ghimbir puneți: corcodușele sunt oricum acrișoare, iar ghimbirul nu face decât să prelungească acest gust și să îi nuanțeze aroma, însă gemul va deveni prea astringent, iute chiar, dacă bucata e prea mare. De aceea, ghimbirul se scoate din gem, la final. 

Credeți că mi-a părut rău după găluștele cu prune corcodușe?
Ei bine… cam da: tare le-aș mai fi mâncat cu niște gem din ăsta pe deasupra…  :)))))

O rețetă marca Bucătăreli la borcan.
Reclame

4 gânduri despre &8222;Gem de corcoduşe şi mure, cu ghimbir&8221;

  1. Iti zisesem ca anul asta nu mai fac dulcegarii,dar tu ma inebunesti cu bunatatile astea,mai ales ca sunt din corcoduse care au o aroma super.
    Nu am mure ,dar fac o proba cu fructe de Aronia,tocmai sunt coapte si ele si cred ca va iesii super combinatia.
    Numai bine!

    Apreciază

  2. Mihaela, sunt foarte curioasa ce e cu fructele astea de Aronia. Am vazut o reclama in care apareau si mi se pare ca arata la fel ca afinele, dar nu stiu ce gust au.

    Apreciază

Comentează aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s