Ardei iuți marinați cu piper

Am spus mereu că ardeii sunt, alături de roșii, printre cele mai fotogenice legume. Și printre cele mai versatile, pentru că îi poți pregăti în nenumărate feluri. Și, dacă tot am început cu topurile, aș pune ardeii iuți pe primele locuri și în clasamentul plantelor agresive (la paritate cu măceșul, zic eu), pentru că pielea se resimte serios în urma impactului cu nervurile și semințele lui.

De data asta, am conservat ardeii iuți copți în ulei de măsline împănat bine cu boabe de piper.
Pe scurt, am copt ardeii pe tablă, apoi i-am lăsat să se sufoce puțin, cu sare deasupra, ca să fie mai ușor de curățat. Coaja – destul de rezistentă – s-a desprins apoi ușor, lăsând libere limbile ardeilor iuți, prilej de joacă și glume pentru piticul care mișuna prin bucătărie.
Ceva mai încolo, ardeii iuți copți au încăput în două borcănele, îmbrățișând cald încă boabe de piper negru puse din belșug.
Iar deasupra, în final, a curs ulei de măsline, care a îmbrăcat totul în hăinuță aurie. Sare nu am mai pus, căci sucul ardeilor s-a schimbat destul după nădușeala sărată dinainte curățării. Piperul își face treaba prin boabe, iar uleiul trebuie să-i păstreze bine o vreme, mai ales dacă stau la rece.
Primii doi ardei s-au dus repede, cu o ciorbă. Ar mai fi plecat și alții dacă nu aș fi ascuns la rece borcănelele. Să prindă măcar noiembrie, zic eu…
Reclame

2 gânduri despre &8222;Ardei iuți marinați cu piper&8221;

Comentează aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s