O altă salată de ardei iuți în oțet

IMG_20160131_144027

Am făcut de-a lungul timpului nenumărate feluri de ardei iuți la borcan, dar tot îmi mai vine câte o idee din când în când. Uitasem de rețeta asta, până când am deschis un borcănel, de curând. Am descoperit salata asta de ardei și mi-am adus aminte că nu v-am povestit despre ea.

Prima oară am făcut salata asta acum doi ani, din ardei iuți verzi.Vă trebuie ardei, oțet, sare și condimente după gust. Cantitățile depind de câți ardei aveți disponibili, iar în principiu trebuie cam o cană cu lichid (o parte oțet și două părți apă) la fiecare borcan de 800 de mililitri.

Cel mai bine este să folosiți ardeii aceia mai mici și mai urâți care de fiecare dată rămân pe lângă borcan când puneți ardei iuți la murat, pentru că se taie în bucăți prea mici ca să se vadă exact că nu sunt perfecți. Mai bine îi tăiați și îi puneți apoi în borcane, pentru salată.

DSCN8006

Îi puteți tăia de mână ori la robotul de bucătărie. Eu am folosit ambele variante, diferența stă în câtă răbdare aveți si în cât suportă pielea voastră capsaicina din ardei. Eu știu că am suferit din greu din cauza asta, la o altă rețetă – ardeii iuți umpluți cu hrean.

DSCN8011 DSCN8014

Odată tăiați ardei și înghesuiți în borcane, pregătiți soluția de oțet. Puneți la fiert oțetul și de două ori mai multă apă, cu sare, un pic de zahăr și condimente – piper boabe, muștar, frunze de dafin. Când a dat un pic în clocot îl opriți și, după câteva minute în care a stat la răcit, turnați soluția peste ardeii din borcane. Acoperiți borcanele cu capace și lăsați la conservat, în cămară.DSCN8015 DSCN8019

Am terminat borcanele astea, acum am o salată din ardei iuți galbeni, la fel de periculoasă.

IMG_20160131_143853 IMG_20160131_143911

Merge cu o ciorbă salata asta. La noi, așa a fost…

IMG_20160131_144010

Reclame

Comentează aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s