Mouse de avocado cu piersici

avocado4

De obicei, deserturile bune îngrașă ori sunt contraindicate celor cu diverse afecțiuni. Ei bine, am găsit o rețetă care rezolvă aceste probleme și care este foarte ușor de făcut și de luat la pachet, dacă în loc de cupă folosești un borcan, cum sunt cele pe care eu le-am avut de la Borcane.ro.

Este un mouse de avocado cu fructe care iese atât de gustos, că nu-ți vine să te mai oprești din mâncat. Eu îl fac foarte des și, cu toate astea, când a trebuit să îl prepar pentru video-ul live pe Facebook despre rețetele la borcan, aproape am dat chix din cauza unui avocado nu tocmai copt. Ce ar fi viața fără neprevăzut!

Hai să vedem însă cum facem să iasă desertul acesta muuuuult mai bun decât lasă pozele sa se vadă. Aveți nevoie de:

  • un avocado
  • două linguri de cacao
  • una – două linguri de miere / zahăr brun / alt îndulcitor,
  • o lingură de ulei,
  • opțional, jumătate de pahar de lapte (de migdale ori de cocos, dacă aveți),
  • o jumătate de sticluță de esență de rom / migdale / vanilie,
  • trei linguri de smântână de 12% grăsime și una-două de zahăr pentru frișcă,
  • un praf de sare,
  • o piersică zemoasă,
  • un plic de zahăr vanilat.

Piersica spălată bine (coaja ei păroasă reține mai multe pesticide decât alte fructe) se taie cubulețe și se lasă la odihnit cu un plic de zahăr vanilat.

Cât se odihnește piersica, avocado se curăță așa cum am povestit și în video: tăiat în jumătate, se crestează cu un cuțit și se scobește cu lingura până se scoate totul din coajă.

avocado1

Se pun peste avocado zahărul, esența de rom și uleiul, apoi se mixează bine. Se adaugă un praf de sare (mai puțin de un vârf de cuțit, cât iei între două degete) și cele două linguri de cacao și se mixează iar, până iese o cremă omogenă.

Dacă vi se pare prea groasă, se dilueaăz cu laptele și se mai mixează puțin înainte de a-l pune în borcan, împreună cu fructele.avocado2

Dacă avocado este bine copt, crema are consistența unei maioneze, dar este dulce și aromată. Merge perfect cu piersica…avocado3 În borcane, am pus un strat de cuburi de persică și apoi unul de mouse, iar unul de piersica și unul de mouse. La final, am pus deasupra frișca obținută din smântâna bătută cu zahăr.
avocado6 avocado7

Când în final te înfrupți din el și scoți lingurița din borcan, se amestecă fructele, frișca și crema într-un mod care cere inevitabil și rapid următoarea linguriță, așa cum se vede și mai jos…

avocado10

Și să mai știți că sucul acela pe care îl lasă piersicile are și el un rol în treaba asta: completează perfect locurile în care nu s-au strecurat încă fructele ori mouse-ul de avocado și cacao… Când avocado nu este perfect copt și crema este ceva mai compactă, așa cum se întâmplă în imaginea de mai jos, acest suc se dovedește a fi deosebit de util.
avocado12

Un lucru care îmi place la rețeta asta este că o puteți prepra indiferent de anotimp, cu aproape orice fel de fructe – ananas, portocale, zmeură, căpșuni, vișine. Dacă folosiți banane, desertul trebuie mâncat pe loc, pentru ca fructele să nu oxideze.

La mine, durează cel mult un sfert de oră să prepar acest mouse. De păstrat în frigider, ține bine de pe o zi pe alta, teoretic. Practic, nu a rezistat niciodată atât.

Și încă una-două poze, că poate nu am explicat suficient de clar care este consistența finală.
avocado13 avocado14

Vă las, că poate vreți să preparați un mouse de avocado cu piersici și eu vă rețin. Vă aștept mai târziu, cu comentarii.

S-aveți poftă!

Reclame

Comentează aici

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s